2018

Wethouder Everhardt (gemeente Utrecht), hoogleraar Ton Wilthagen (Tilburg University), Generaal Hans Damen (Landmacht), HR-expert Annemieke Methorst (Stichting DeBroekriem), Yvonne van Mierlo (directeur Movisie), theatermaker Ralph Koolen en loopbaancoach Aaltje Vincent betreden in 2018 het podium.

 

2017

Bij de eerste editie van het Blue Monday Festival in 2017 was er een line-up met topsprekers:


19-_ilco_van_der_linde_31763201566Ilco van der Linde (social ondernemer en kandidaat Tweede Kamerlid)
Ilco is de initiatiefnemer van diverse internationale campagnes en bewegingen voor verschillende maatschappelijke doelen. Hij begon op zijn vijftiende met Bevrijdingspop in de gemeente Haarlem, hij was in 2002 medeoprichter en internationaal directeur van dance4Life en hij begon in 2009 MasterPeace, een initiatief dat in 45 landen jongeren betrekt bij het voorkomen van nieuwe gewapende conflicten. Nu is onder andere actief met ‘het Mandelahuisje’ en is het kandidaat Tweede Kamerlid.

 marjolein-ten-hoonte

Marjolein ten Hoonte (Randstad)
Mr. Marjolein ten Hoonte is directeur Arbeidsmarkt en MVO bij Randstad Groep Nederland. In haar functie analyseert zij trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Haar bijzondere belangstelling gaat uit naar de invloed van flexibilisering van de arbeidsmarkt en een terugtrekkende overheid.

 


 

staf-deplaStaf Depla (Wethouder gemeente Eindhoven)
Als wethouder Economie, Werk en Inkomen van de gemeente Eindhoven, weet Staf Depla dat werk een belangrijke factor is om mee te doen in de samenleving. De gemeente Eindhoven omarmt innovatie en durft te experimenteren met nieuwe concepten. Onlangs gaf Depla het startschot voor een beweging om partijen uit te dagen om nieuwe kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met de inzet van robotisering.

 

 


 

 

marcel-molenaarMarcel Molenaar (LinkedIn)
Marcel Molenaar is Country Manager Benelux. Marcel heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring binnen de online marketing wereld en is een gepassioneerd spreker over digitale ontwikkelingen en social media. LinkedIn heeft met de economic graph een steeds completer beeld van de arbeidsmarkt en kan gemeenten ondersteunen bij het versterken van hun economische positie en het mobiliseren van talent, dit doen ze onder andere met de gemeente Amsterdam.

 

 


ronald-van-den-hoff-linkedinRonald van den Hoff (Seats2meet)
Mede-oprichter van Seats2meet.com, auteur van Society 3.0, trendwatcher, online ondernemer en internet strateeg. Seats2meet faciliteert flexwerkers in het verbinden, niet alleen onderling maar ook met bestaande organisaties, in het samenwerken en in het zelfstandig ondernemen.

 


 

aaltje-vincentAaltje Vincent (loopbaantrainer) 
Aaltjes vakgebied is het veroveren van nieuw werk. Daarin heeft zij een geheel eigen-wijze van begeleiding ontwikkeld: de Jobmarketing, een effectieve en creatieve wijze van arbeidsmarktbenadering. Door het werken met duizenden werkzoekenden, weet ze hoe belangrijk is om deze periode niet alleen, maar juist samen met lotgenoten aan te pakken. Aaltje werkte onder andere voor de gemeenten Deventer, Venlo en Zwolle.

 


 

 

jan-van-bettenJan van Betten ( Nudge)
Jan van Betten richtte 5 jaar geleden Nudge op, een duurzaamheidsplatform dat inmiddels 55.000 leden telt. Nudge verbindt mensen en organisaties om duurzame initiatieven van onderaf te realiseren, een bekend voorbeeld is 040GoedBezig in samenwerking met de Gemeente Eindhoven.

 

 


 

marieke-hart

Marieke Hart (Thuisafgehaald)
Marieke gelooft in de kracht van delen. Zij richtte Thuisafgehaald op, dat uitgroeide tot een van de grootste deelinitiatieven van Nederland. Er werden ruim 250.000 maaltijden gedeeld via dit platform. Marieke geeft als trainer in actief burgerschap graag haar visie op de opkomst van de deeleconomie aan de hand van de samenwerking met de gemeente Utrecht.

 


 

 

caroline-de-jagerCaroline de Jager (3isacrowd)
Caroline de Jager is deskundige op het gebied van tijdelijkheid, leegstand en retail innovatie en adviseert gemeenten onder andere over vernieuwende concepten en andere manieren van aanpak in leegstaande winkelpanden. Leegstaande panden zijn uitermate geschikt voor broedplaatsen voor nieuwe initiatieven en lokaal ondernemerschap. Momenteel kijkt ze bijvoorbeeld naar nieuwe invullingen voor de V&D-panden in de gemeente Roosendaal.

 


 

 

samir-lahiriSamir Lahiri (co-initiator Permanent Future Lab)
Via het netwerk van DeBroekriem en Seats2meet is Samir als ondernemer aan de slag gegaan nadat hij in de bijstand zat. Tijdens deze sessie vertelt hij over zijn succesvolle zoektocht naar werk in de vorm van ondernemerschap en over een nieuwe challenge: ‘Empowered by Robot’. Vanuit het Permanent Future Lab geeft hij inzicht in de nieuwste technologische trends die nu en in de toekomst invloed hebben op het sociale domein van gemeenten.